“Armëpushimi për ruajtjen e territoreve të aneksuara nga Moska” i propozuar nga Pekini- përgjigjet “i prerë” Perëndimi

Sipas Wall Street Journal, Pekini propozon  një armëpushim në Ukrainë, me Moskën që të mbajë territoret e aneksuara, me Perëndimin që nuk e pranon këtë propozim të diskutueshëm.

Mesazhi u dha nga i dërguari i posaçëm i qeverisë kineze për çështjet euroaziatike, Li Hui, i cili u dërgua nga Pekini në Evropë për të promovuar planin kinez të paqes për Ukrainën.

Në të vërtetë, sipas zyrtarëve perëndimorë me njohuri për bisedimet në kryeqytetet e kontinentit ku zyrtari kinez ishte ditët e fundit, aleatët e SHBA në Evropë duhet të kërkojnë autonominë e tyre nga Uashingtoni dhe të kërkojnë një armëpushim të menjëhershëm, duke ia lënë Rusisë. zotërimin e pjesëve të Ukrainës që ajo tani i ka.

Mesazhi u dha nga i dërguari kinez Li Hui, i dërguar nga Pekini në Evropë për të promovuar planin kinez të paqes për Ukrainën – Çfarë thotë Pekini.

Lee argumentoi se ata duhet të lëvizin shpejt për t’i dhënë fund konfliktit midis Rusisë dhe Ukrainës “para se të përhapet”. Ai udhëtoi për në Moskë të premten, ku po përfundon turneun e tij evropian.

Para

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 Të Fundit