22:44 | 01/08/2025
Nuk ka rezultat
View All Result
FaxWeb
  • Faqja Kryesore
    • Kontakt
  • Politikë
  • Aktualitet
  • Ekonomi
  • Veç e jona
  • Kosova
  • Bota
  • Sport
  • ShowBiz
  • Emisione
  • Faqja Kryesore
    • Kontakt
  • Politikë
  • Aktualitet
  • Ekonomi
  • Veç e jona
  • Kosova
  • Bota
  • Sport
  • ShowBiz
  • Emisione
Nuk ka rezultat
View All Result
FaxWeb
Nuk ka rezultat
View All Result
Fillimi Jetë dhe stil

5 gabimet e shpeshta që bëni kur gatuani makarona

22:45 | 03/10/2017
në Jetë dhe stil, Te Fundit, Te Gjitha
0
5 gabimet e shpeshta që bëni kur gatuani makarona

Për të bërë një pjatë të shijshme me makarona, nuk duhet të jeni domosdoshmërisht italianë, edhe pse ju këshillojmë të rrini larg tyre nëse s’doni që t’ju bombardojnë me këshilla të tipit ‘’mjaft e teprove me kripën”, ‘’nuk bëhet salca kështu’’ apo ‘’nuk duhen zier aq shumë’’. Edhe pse është pjata më popullore dhe e thjeshtë në botë, shpeshherë bëni ca gabime ”trashanike” që as i merrni me mend se janë ”përgjegjës” për shijen e tyre jo të mirë. Ja cilët janë 5 gabimet që bëni kur gatuani makarona:
1.Hidhni vaj gjatë zierjes: Në qoftë se mendoni se vaji i ullirit që hidhni gjatë zierjes do të pengojë ngjitjen e makaronave, dijeni që po çoni kohën dhe vajin tuaj dëm. Vaji nuk bashkohet me ujin, thjesht del në sipërfaqe.
2.Hidhni kripë në momentin e fundit: Ok, ky truk mund të funksionojë gjatë zierjes së fasuleve, por kurrsesi për makaronat. Këshillohet që ta shtoni sapo uji vlon pasi vetëm në këtë mënyrë do të tretet njëtrajtësisht. Sipas ekpsertëve të kuzhinës, për 100 gr makarona duhet të përdorni 7-8 gr kripë.

3.I lini të zieni më shumë seç duhet: Të ziesh një pako makarona për 45 minuta ?! Mos ia thoni ndokujt këtë pasi me siguri do t’ju quajnë ‘’të çmendur”. Respektoni gjithmonë orarin e shënuar në konfeksion, ata që nuk i duan al dente mund t’i lini edhe 3-5 minuta më shumë.

4.I shpëlani në fund: I mbani mend makaronat që shiten në shitore para viteve ’90 me mbështejellësen tipike kafe ? Ok, mamatë tuaja i shpëlanin me ujë të ftohtë, por ky është ndër ato gabime që s’duhet bërë. Pas zierjes duhet thjesht t’i bashkoni me salcën. Ujin e ftohtë lëreni në frigorifer ose shërbejeni gjatë ngrënies.
5.Derdhni ujin e makaronave: Ujin e makaronave jo vetëm që nuk duhet ta hidhni, por mund ta përdorni edhe për shumë gjëra të tjera përveç salcës. 

Pas

Sulmi ndaj Pique, Tiago Alkantara: Më vjen keq që po flasim për politikë në vend që të flasim për Shqipërinë

Para

EMRI/ Sekuestrohen 37 kg e 350 gr lëndë narkotike Marjuanë dhe 1 automjet, arrestohen tre persona në Durrës

Para
EMRI/ Sekuestrohen 37 kg e 350 gr lëndë narkotike Marjuanë dhe 1 automjet, arrestohen tre persona në Durrës

EMRI/ Sekuestrohen 37 kg e 350 gr lëndë narkotike Marjuanë dhe 1 automjet, arrestohen tre persona në Durrës

Discussion about this post

 



Të Fundit

Aksident me fatalitet në Zvicër, humb jetën 16-vjeçari nga Kosova dhe një zviceran

Sllovenia vendi i parë i BE-së që ndalon tregtinë e armëve me Izraelin

Trump urdhëron dy nëndetëse bërthamore të zhvendosen afër Rusisë

Kamboxhia do ta nominojë Trumpin për Çmimin Nobel për Paqen

Një 9-vjeçare në Gaza humbet aftësinë për të ecur për shkak të urisë

Ylli i PSG në gjyq për përdhunim, rrezikon deri në 15 vite burg

Vuçiç pas dënimit të Dodikut: Serbia është në situatë të vështirë

Papunësia te njerëzit me ngjyrë në SHBA rritet në nivelin më të lartë që nga tetori i vitit 2021

Pas Spanjës dhe Gjermanisë/ Franca dërgon 40 ton ndihma humanitare nga ajri në Gaza

Shpërthen vullkani në Indonezi, kolona e hirit mbi 10 km e lartë

© Copyright 2025, Të Gjitha të Drejtat e Rezervuara, Dev by Techzero1.com.

Nuk ka rezultat
View All Result
  • Faqja Kryesore
    • Kontakt
  • Politikë
  • Aktualitet
  • Ekonomi
  • Veç e jona
  • Kosova
  • Bota
  • Sport
  • ShowBiz
  • Emisione

© Copyright 2025, Të Gjitha të Drejtat e Rezervuara, Dev by Techzero1.com.