22:34 | 02/07/2025
Nuk ka rezultat
View All Result
FaxWeb
  • Faqja Kryesore
    • Kontakt
  • Politikë
  • Aktualitet
  • Ekonomi
  • Veç e jona
  • Kosova
  • Bota
  • Sport
  • ShowBiz
  • Emisione
  • Faqja Kryesore
    • Kontakt
  • Politikë
  • Aktualitet
  • Ekonomi
  • Veç e jona
  • Kosova
  • Bota
  • Sport
  • ShowBiz
  • Emisione
Nuk ka rezultat
View All Result
FaxWeb
Nuk ka rezultat
View All Result
Fillimi Aktualitet

Mund të helmoheni rëndë! Ekspertët flasin për rrezikun e ringrirjes së akullores pasi ka shkrirë

09:15 | 03/08/2018
në Aktualitet, Flash, Te Fundit, Te Gjitha
0
Mund të helmoheni rëndë! Ekspertët flasin për rrezikun e ringrirjes së akullores pasi ka shkrirë

Helmimi nga ushqimi në verë, mund të ndodhe kurdoherë, prandaj duhet të jeni shumë të kujdesshëm me ushqimin që konsumoni!

Fokusi i Shijes sot është tek akullorja, që aq shumë konsumohet pas një ditë të tërë me diell. Rreth një milion njerëz janë të prekur nga sëmundjet ushqimore në Britani të Madhe çdo vit, duke i kushtuar ekonomisë gati 1 miliard dollarë.

Shkaqet e zakonshme përfshijnë Campylobacter, Salmonella, E. coli dhe Listeria, të cilat lulëzojnë në temperaturat më të nxehta të verës, duke shkaktuar rastet e panumërta me helmim.

Kur hamë ushqim të kontaminuar, trupi ynë përgjigjet me simptoma duke përfshirë dhimbje stomaku, diarre, vjellje dhe humbje të oreksit, shkruan shije.

Përveç rreziqeve të njohura të diabetit dhe obezitetit, akullorja ka potencial për t’ju bërë shumë të sëmurë. Në vitin 2015, pesë vetë u shtruan në spital dhe tre vdiqën pasi hëngrën akullore që ishte kontaminuar nga Listeria në Topeka, Kansas.

Megjithatë, akullorja mund të përbëjë një rrezik pas blerjes nëse ajo është shkrirë dhe pastaj është ringrirë. Kjo ndodh shpesh kur merret nga frigoriferi, lihet jashtë për tu shkrirë dhe përsëri pasi e keni konsumuar futet për tu ngrirë.

Sheqeri i lëngët nga akullorja është perfekte për shumimin e bakteres Listeria. Mënyra më e mirë për tu ruajtur është të shmangni shkrirjen e akullores. Futeni menjëherë në ngrirje, sapo të keni mbaruar punë.

Akullorja prodhohet në mënyrë komerciale, tipikisht me vezë të pasterizuar, prandaj rekomandohet që të përdorni vetëm qumësht dhe krem të ​​pasterizuar kur bëni akullore në shtëpi.

 

Pas

Vetëm një veprim i thjeshtë në këto ditë nxehta mund të ndihmojë fëmijët tuaj të rriten të shëndetshëm

Para

Ekzekutimi i 23-vjeçarit shqiptar në Itali, vetëdorëzohen në polici 2 autorët

Para
Ekzekutimi i 23-vjeçarit shqiptar në Itali, vetëdorëzohen në polici 2 autorët

Ekzekutimi i 23-vjeçarit shqiptar në Itali, vetëdorëzohen në polici 2 autorët

Discussion about this post

 



Të Fundit

Vatër e re zjarri raportohet në Lezhë në fshatin Tresh

Vendim i papritur nga kandidatja e PS-së në Fier, Maldrita Bardho heq dorë nga mandati, ia lë vendin Zegjine Çaushit

SHBA: “E papranueshme” ndërprerja e bashkëpunimit të Iranit me Agjencinë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike

Temperatura rekord! Animacioni i NASA-s ilustron 15 ditët e tmerrit në Europë dhe në mbarë botën

Sulmi i Lautaros brenda familjes zikaltër, një lojtar i Interit pëlqen reagimin e Çalhanoglus

Spitali në Herson Goditet nga Artileria Ruse, tetë të Plagosur

Propozim global, OBSH kërkon rritje me 50% të çmimit të duhanit, alkoolit dhe pijeve me sheqer brenda 10 viteve

“Serbët nuk e duan Vuçiçin”, kriset miqësia e vjetër mes Rusisë dhe Serbisë

Hamas shprehet i hapur për armëpushim, por Netanyahu thotë se…

Kriza institucionale në Kosovë/ Kurti zotohet për angazhim mbi konstituimin, partitë kërkojnë votim të hapur

© Copyright 2025, Të Gjitha të Drejtat e Rezervuara, Dev by Techzero1.com.

Nuk ka rezultat
View All Result
  • Faqja Kryesore
    • Kontakt
  • Politikë
  • Aktualitet
  • Ekonomi
  • Veç e jona
  • Kosova
  • Bota
  • Sport
  • ShowBiz
  • Emisione

© Copyright 2025, Të Gjitha të Drejtat e Rezervuara, Dev by Techzero1.com.