Qyteti i vogël i Minas në Uruguaj ka vendosur një rekord të ri botëror të Guinness duke organizuar Barbecue më të madhe ndonjëherë
Pothuajse 200 kuzhinier përdorën 60 ton dru për të ndezur Barbecue e tyre gjigante në të cilën ata pjekën 16.5 ton mish të gjallë për gjithsej 14 orë.
Qëllimi ishte për të thyer rekordin e mëparshëm të Argjentinës, i cili mori titullin nga Uruguai në vitin 2011.
Ekziston një rivalitet i ashpër midis dy vendeve fqinjë rreth atyre që prodhojnë viçin më të mirë.
Uruguai, që ka tre herë më shumë kafshë sesa banorë, është një nga eksportuesit kryesorë të mishit të botës.
Gatuesit gjithashtu përgatitën 4,000 kg (8,800lb) të sallatës ruse për të shoqëruar viçin.
Organizatorët thanë se mijëra njerëz u mblodhën për të parë ngjarjen dhe për të provuar ushqimin.
“Parashikojmë të realizojmë nga 35 mijë deri në 38 mijë racione”, tha për El Pais, organizatori i barbekjusë gjigante, Victor Modina.(M.Q/Faxweb)