Shafrani është bimë e cila është përdorur në mjekësinë tradicionale kineze dhe atë Ayurvedic me shekuj të tërë për shkak të efekteve të tij çudibërëse në reduktimin e disa sëmundjeve dhe ndikimin pozitiv në gjendjen shëndetësore të individëve. Madje edhe studiues dhe shkencëtar të ditëve tona dëshmojnë vetitë e tij duke u shprehur se është një prej ilaçeve më të fuqishme natyrale.
Vetitë e veta të forta mjekësore të kësaj bime medicinale mund të përdoren për trajtimin e shumë problemeve shëndetësore, duke përfshirë aneminë, kancerin, sëmundjen e Alzheimerit, gurët në fshikëz, gripin, diabetin, diarrenë, hemorroidet, inflamacionin e nyejve, osteoartritin, bronkitin, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, arterosklerozën, etj.
Përveç kësaj është dëshmuar shkencërisht se shafrani përmirëson shëndetin mendor, pasi përbërësi i vet kryesor, curcuma përmirëson disponimin, largon stresin dhe trajton depresionin. Ekspertët e mjekësisë alternative thonë se ju mund ta bëni vet një limonadë shafrani në shtëpi në mënyrë që të ulni stresin dhe trajtoni ankthin. Më posht do t’ju tregojmë përbërësit dhe rrugën që duhet të ndiqni për të përfituar një lëng të tillë.
Përbërësit:
Katër lugë gjelle rrënjë e freskët shafrani
Gjysmë gote lëng të freskët limoni
Pesë gota ujë
Tri lugë gjelle mjaltë
Dy lugë çaji xhenxhefil
Përgatitja:
Vloni ujin, përzieni xhenxhefilin dhe shafranin në një kavanoz qelqi, ndërkaq hidhini sipër ujin e vluar dhe lëreni ashtu për pak minuta dhe më pas shtojini mjaltin. Përziejeni dhe pastaj shtoni lëngun e limonit. Lëreni të ftohet dhe shijojeni.
Discussion about this post