Fashati Shishtavec i Kukësit njihet për prodhimin e patateve të cilat shpeshherë identifikohen nga konsumatorët për shkak të emrit që kanë fituar në tregun vendas por jo vetë.
Por ajo që ka ndodhur kohët e fundit ka të bëjë me mosgjetjen e këtij trego duke detyruar kështu fermërët ti rigroposin prodhimet e tyre pasi është e pamundur ti shesin.
Ndodh që edhe të abuzohet me emrin e patates së Shishtavecit kun ë tregjet shqiptare shitet në emër të saj kur në fakt ato të vërtetat sipas gazetarit të Fax News, Ermal Hallaçi ndodhen të izoluara në vendin ku prodhohen.
“Jeta e përditshme e një banori të Shishtavecit. Patatja më e mirë për cilësinë në Shqiperi ngelet gropave vetëm ky fermer që shikoni ne foto ka 18 ton patate të groposur pasi nuk ka treg për ti shitur. Konkurenca e pa ndershme po i le këta puntorë të ndershëm në varfëri.
Kujdes! Të dashur konsumatorë në tregjet e Shqipërisë patate të tjera po shiten nën markën e Patates së Shishtavecit. Patate Bio dhe Patate Kukësi ka vetem në fshatin e origjinës!”, shkruan gazetari pamjeve që ka postuar në Facebook.
(F.GJ/FAXWEB.AL)