Është e mundshme gjëja e parë që doni në një lokal është uji me limon ose dhe kur porosisni një pije si Coca Cola gjithashtu vjen me limon brenda. Por pavarësisht të gjitha përfitimet shëndetësore të ujit limon, duhet të filloni të lini jashtë tij agrumet si limoni ose portokalli sidomos kur janë me lëkurë.
Një studim i vitit 2007 në Gazetën e Shëndetit Mjedisor testoi 76 limona nga 21 restorante të ndryshme për mikrobet dhe kishte disa gjetje goxha të çuditshme. Gati 70% e fetave të limonit kishin baktere, viruse dhe mikrobe të tjera, që shkaktojnë sëmundje. Megjithëse limoni është një vrasës i natyrshëm i mikrobeve, ai ka dhe mikrobe.
Një tjetër studim që testoi limonët në 10 restorante të ndryshme zbuloi se gjysma e tyre përmbante mbeturina njerëzore. Lëkurat e limonit kanë më shumë të ngjarë të kenë baktere sesa ushqime të tjera që ju porosisni sepse standardet e shëndetit të restorantit kanë tendencë të jenë më pak të rrepta për garniturat. Studimi vuri re se punëtorët e restoranteve shpesh kapin limonët pa doreza.
Megjithatë, nëse jeni i shqetësuar, thjesht kërkoni që kamerieri të sjellë ujin ose pijen tuaj pa limona. Dhe nëse nuk mund të jetoni pa atë, provoni ta shtrydhni në lëng, pastaj vendosni mënjanë pykën. Megjithëse lëngu ka baktere, të paktën ju nuk do të keni mikrobet nga lëkurat.