Kemi bashkuar një listë të recetave më të mira të pijeve shtëpiake që do t’ju ndihmojnë të hiqni yndyrën, të jeni më të shëndetshëm si dhe të mbushni energji.
Këto janë receta themelore, dhe ju mund t’i përshtatni ato sipas shijes tuaj: shtoni sheqer më pak, përdorni më shumë përbërës të shëndetshëm, përdorni vetëm ujë!
Pije për humbje yndyre me kastravec:
Përbërësit:
1 kastravec
1 tufë majdanoz ose cilantro
1 limon
1 lugë xhenxhefil i integruar
1 lugë lëng aloe vera
1/2 gotë ujë
Si ta bësh:
Bëni lëng me përbërësit e listuar dhe konsumoni një gotë pije para se të shkoni në shtrat. Ju mund ta vazhdoni atë për një muaj dhe pastaj të merrni një pushim prej një jave. Nëse keni nevojë, mund të filloni përsëri ciklin.
Kastravec i freskët me lime
Përbërësit:
1 lime
2 kastravecë
1 portokalli e madhe
Mjaltë sipas shijes
Nenexhik sipas shijes
1 litër ujë të gazuar
Si ta bësh:
Fusni kastravec në blender dhe prijeni në feta një tjetër. Shtrydhni lëngun nga portokalli dhe limja. Kombinoje kastravecat, lëngun dhe mjaltin në një shtambë të madhe dhe përziejini së bashku. Shto ujin e gazuar dhe mbusheni me gjethe të freskëta nenexhik.
Pije me dardhë dhe sherebelë
Përbërësit:
10 gjethe sherebele të freskët
1 limë
250 ml lëng dardhe (të freskëta ose të paketuara)
250 ml ujë të gazuar
1 dardhë
akull
Si ta bësh:
Prijeni në feta gëlqeren, prijeni dardhën në kube dhe vendosini në një shtambë. Shto sherebelën e shtypur me pirun. Thërrmoni akullin duke përdorur një përpunues të ushqimit ose një çekiç. Shtoni akullin e copëtuar, lëngun e dardhës dhe ujin e gazuar dhe përziejeni pijen tuaj.
Pije qitro dhe kanellë
përbërësit:
500 ml lëng grejpfrut (të freskëta ose të paketuara)
500 ml ujë të gazuar
1 gotë uji
2 shkopinj kanellë
1 farë anise
gjethe menteje
akull
pak sheqer
Si ta bësh:
Kombinoje sheqerin, ujin dhe kanellën në një tigan dhe bëni një shurup. Ziej atë për pesë deri në dhjetë minuta derisa sheqeri shkrihet. Lere të qetësohet. Përzieni lëngun, shurupin dhe ujin e gazuar në një enë. Shtoni akullin dhe zbukurojeni atë me nenexhik dhe anise.
Pije energjike me limon
Përbërësit:
5 limona
1 litër ujë të gazuar
nenexhik
akull
Si ta bësh:
Shtrydhni lëngun nga katër limona. Kombinoje lëngun dhe ujin e gazuar në një kavanoz. Shërbejeni limonadën me akull dhe nenexhik.
Pije indiane me aromë
Përbërësit:
4 lime
xhenxhefil sipas shijes
nenexhik
1 litër ujë të gazuar
1/2 gotë uji
akull
pak sheqer
Si ta bësh:
Shtrydhni lëngun nga limet. Kombinoje sheqerin dhe 1/2 gotë ujë në një tigan dhe ziej atë derisa sheqeri shkrihet. Hidhni xhenxhefil dhe shtojeni atë në shurup. Kur fillon të vlojë, fikeni furrën. lërë të frohet. Shtoni lëngun e limes, ujin e gazuar dhe akullin.
Musht molle
Përbërësit:
1 litër lëng molle (të freskëta ose të paketuara)
nenexhik
100 ml lëng limoni
1 limon
akull
Si ta bësh:
Prijeni limonib në feta. Kombinoje lëngun e mollës dhe lëngun e limonit në një shtambë. Shtoni feta limoni, nenexhik dhe akull. Ju mund ta shërbeni pijen me feta molle.
Pije perimesh
Përbërësit:
1 litër ujë i gazuar
sheqer sipas shijes
3 kastraveca
1 spec i madh zile
1 lime
3 limona
nenexhik
akull
Si ta bësh:
Prijeni në feta specin dhe dy kastravecat dhe spërkatini ato me sheqer një orë para gatimit. Prijeni në feta kastravecin e fundit dhe një limon. Hiqjani lëkurën limes dhe shtrydheni. Pastaj lëngun e dy limonave.
Vendoseni nenexhikun në një enë qelqi. Shtoni lëkurëne limes dhe feta limoni, trangujve dhe piper zile kur ata janë ende të njomë. Hidhni dhe lëng limoni dhe ujë të gazuar. Shtoni akullin e grimcuar. Gati për ta pirë.
Pije ananasi
Përbërësit:
1 litër ujë të gazuar
1 limon
1 kanë të ananasit me lëngun e tij
nenexhik
Si ta bësh:
Vëreni ujin të ziejë në një tigan. Qërojeni limonin dhe shtrydhni lëngun. Shtoni sheqerin në ujë dhe ziejeni derisa të shkrihet tërësisht. Pastaj shtoni lëkurat e limonit dhe lëreni të ftohet. Hidh shurupin në një kanë përmes një sitë. Shto lëng limoni dhe ananas.
Prijeni ananasin dhe shtojani pijes. Lëreni të ftohet në temperaturën e dhomës dhe vendoseni në frigorifer. Zbukurojeni me feta pineapple të freskëta para se ta shërbeni.