Ju japim disa këshilla sesi të jeni më të sigurt dhe të dalloni shumë lehtë se kur bëhet fjalë për një mjatë bio dhe një mjaltë të rrem.
Si fillim duhet të lexoni etiketën.
Në qoftë se ai përmban glukozë të shtuar ose fruktoza si shurup misri, ai nuk është mjaltë i vërtetë.
Shijoni mjaltin.
Nëse ju mund të shijoni gjëra të tilla si lule apo bimë është mjaltë i vërtetë. Mjalti i përpunuar është vetëm i ëmbël, me pak aromë mjalti.
Vendosni pak mjaltë në gishtin e madh. Në qoftë se përhapet, ai nuk është bio. Mjalti bio do të qëndrojë në një vend.
Shtoni disa pika uthull në një përzierje me ujë dhe mjaltë. Në qoftë se krijohet shkumë, mjaltë juaj ka qenë i falsifikuar me gëlqere.
Nëse mjalti juaj nuk “kristalizohet” me kalimin e kohës, ai është i përpunuar, pasi mjalti i pastër do të kristalizohet kur ta mbani në frigorifer me kalimin e kohës.
Shtoni disa pika jodi në një gotë me ujë dhe pastaj shtoni pak mjaltë. Nëse mjalti kthehet blu, ai ka qenë i kombinuar me niseshte misri dhe nuk është mjaltë i vërtetë.
Vendosni pak mjaltë në një fije shkrepse dhe ndizeni atë. Në qoftë se ndizet, ajo është e pastër.
Vendosni një lugë mjaltë në një gotë me ujë. Në qoftë se ajo shkrin është e rreme. Mjalti i pastër nuk do të shpërndahet në ujë dhe do të fundoset në fund të qelqit. (M.D/SHUPLAKA)