Gjatë shtatzënisë, nëna e ardhshme duhet që të tregojë më tepër kujdes lidhur me ushqimin, me qëllim që të përfitojë vetëm lëndët ushqyese të nevojshme si për të dhe për foshnjën.
Në kuadër të kësaj, janë disa ushqime që shtatzëna duhet të shmangë për shkaqe të ndryshme, kryesisht për shkak të bakterieve të ndryshme që mund të gjenden në ato produkte, të cilat mund të shndërrohen në të rrezikshme duke vënë në rrezik jetën e fëmijës.
- Ushqimet e papasterizuara
- Mishin e përpunuar
- Shmangni ngrënien e sallatave nëpër mensa apo fast food-e
- Shmangni lëngjet e freskëta të frutave që i pini nëpër kafe apo markete
- Shmangni ushqimet krudo si psh frutat e detit apo sushi
- Vezët e pagatuara mire
- Kafja
- Peshku që përmban sasi të mëdha të mërkurit
- Mëlçitë
- Alkooli
(XH.A/SHUPLAKA)