Të gjithë dëshirojmë që në këto muaj vere të marrim shumë ngjyrë në lëkurën tonë. Madje të dukemi të gjithë ngjyrë si çokollatë por jo të gjithë e arrijmë këtë. Por sipas një studimi ushqimet si më poshtë na ndihmojmë që të nxihemi dhe tën kemi një lëkurë të shëndetshme.
Karotat: Karota përmban shume beta karoten, por edhe vitamine C. Konsumojeni si frut ose ne forme lëngu
Kungulli: Edhe kungulli përmban shume beta karoten kështu qe konsumojeni te zierë apo si lëng.
Portokalli: 100 gram portokall përmban mesatarisht 39,7mg vitaminë C dhe antioksidues..
Vaji i lulediellit:100gr vaj lule dielli përmban mesatarisht 75mg vitamine E, por edhe antioksidues te tjerë.
Manaferrat: Manaferrat përmbajnë beta karoten, vitaminë C dhe vitaminë E.
Gjalpi: Përveç beta karotenit, gjalpi përmban edhe vitaminë E, selen dhe acide alfa linolike që hidratojnë lëkurës dhe ndihmojnë në nxirjen e saj. (J.V/Shuplaka)